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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  24/04/1992
Data da última atualização:  24/04/1992
Autoria:  GUIMARAES, P. J.
Título:  Capim quicuio da Amazonia; bibliografia sinaletica.
Ano de publicação:  1979
Fonte/Imprenta:  Corumba: EMBRAPA-Uepae Corumba, 1979.
Páginas:  "nao paginado".
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Bibliografia.
Thesagro:  Capim Quicuio.
Thesaurus Nal:  Amazonia.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL3103 - 1ADDFL - --88 P.61988
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  25/02/2010
Data da última atualização:  26/02/2010
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  GREINER, R.; SILVA, L. G. da; COURI, S.
Afiliação:  RALF GREINER, Federal Research Institute of Nutrition and Food-Germany; LUCINEIA GOMES DA SILVA, CEFET; SONIA COURI, CTAA.
Título:  Purification and characterisation of an extracellular phytase from Aspergillus niger 11T53A9.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Microbiology, São Paulo, v. 40, n. 4, p. 795-807, oct./dec. 2009.
DOI:  10.1590/S1517-83822009000400010
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  An extracellular phytase from Aspergillus niger 11T53A9 was purified about 51-fold to apparent homogeneity with a recovery of 20.3% referred to the phytase activity in the crude extract. Purification was achieved by ammonium sulphate precipitation, ion chromataography and gel filtration. The purified enzyme behaved as a monomeric protein with a molecular mass of about 85 kDa and exhibited maximal phytate-degrading activity at pH 5.0. Optimum temperature for the degradation of phytate was 55°C. The kinetic parameters for the hydrolysis of sodium phytate were determined to be KM = 54 µmol l-1 and kcat = 190 sec-1 at pH 5.0 and 37°C. The purified enzyme was rather specific for phytate dephosphorylation. It was shown that the phytase preferably dephosphorylates myo-inositol hexakisphosphate in a stereospecific way by sequential removal of phosphate groups via D-Ins(1,2,4,5,6)P5, D-Ins(1,2,5,6)P4, D-Ins(1,2,6)P3, D-Ins(1,2)P2 to finally Ins(2)P.
Palavras-Chave:  Fitase.
Thesagro:  Aspergillus Niger.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://www.scielo.br/pdf/bjm/v40n4/v40n4a10.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA10149 - 1UPCSP - PP2009/1182010.00029
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